INFO, airconditioning en werking

Een airconditioning is niet meer weg te denken uit ons vaak vochtige en klamme zomerseizoen. Airconditionings koelen en filteren niet alleen de lucht, wat wellicht nog belangrijker is, is dat de lucht ontvochtigd wordt. Hoe groot is de ruimte? Allemaal vragen waar u rekening mee dient te houden om tot een juiste keuze te komen. Het verschil tussen de meerdere modellen die koel-service.nl verkoopt zit in de capaciteit.

Split systemen en mobiele systemen Een split unit airconditioning is een airconditioning die bestaat uit twee delen. Een binnenunit en een buitenunit. Dit systeem is alleen geschikt voor vaste inbouw in een vertrek en is dus niet verplaatsbaar zoals een mobiele airconditioning. Het grote voordeel van een split unit systeem is dat deze vele malen stiller is en een effectievere koelcapaciteit heeft dan een mobiele airconditioning. Daarnaast staan de split unit airconditioning niet in de weg en is een afvoerslang door het raam naar buiten niet nodig.

Met een simpel te bedienen afstandsbediening kunt u altijd het ideale klimaat in uw huis, slaapkamer of praktijkruimte realiseren. Tevens ontvochtigt een airconditioning de lucht, wat zeker niet onbelangrijk is in een land waar met warm weer vaak een zeer hoge luchtvochtigheid heerst. De binnenunit wordt tegen de wand gemonteerd, de buitenunit plaatst u uit het zicht aan de buitenmuur. De split units die bij koel-service.nl verkrijgbaar zijn hebben het energielabel A en zijn daarmee energiezuinig. Het grote voordeel van een split unit airconditioning is, dat het deel wat relatief het meeste geluid maakt buiten hangt. De binnenunit is fluisterstil. Doordat warme lucht stijgt en de binnenunit van de airconditioning hoog aan de wand is gemonteerd, heeft een split unit een veel betere koelcapaciteit dan een mobiele airconditioning. Een split unit airconditioning biedt een permanente oplossing die op eenvoudige wijze in uw interieur kan worden verwerkt.

Welke airco koop je nu ?

Gaat de airconditioning veel gebruikt worden? Hoe groot is de ruimte? Allemaal vragen waar u rekening mee dient te houden om tot een juiste keuze te komen. Het verschil tussen de vele modellen die koel-service.nl verkoopt zit in de capaciteit. Het belangrijkste criterium bij het maken van uw keuze is de grootte van het vertrek dat gekoeld dient te worden. Voor het bepalen van een juist systeem dient de inhoud van het vertrek opgemeten te worden.

Berekening Airconditioning

De inhoud in m3 wordt berekend door de lengte, breedte en de hoogte met elkaar te vermenigvuldigen. Houd wel rekening met een plat dak, ligging ten opzichte van de zon, veel glas of apparatuur die warmte afgeeft in de ruimte. Rekenvoorbeeld: Een slaapkamer is 4 meter breed, 5 meter lang en 2,5 meter hoog. Inhoud in kuub: 4x5x2,5=50 m3 , 30 watt per kuub is totaal 1500 watt benodigde koelcapaciteit, een 2,5 KW airco voldoet dus ruimschoots voor dit vertrek. Tevens heeft een inverter airco het voordeeel dat de compressor terug toert en zal dan indien niet meer nodig heeft dan 1500 watt, het systeem zich aanpassen.

Airco. kopen?

Er zijn diverse types airconditioners. De airco die het meest voorkomt is de split-unit airco. Deze heeft een afzonderlijke eenheid aan de buitenzijde van de gevel waar de koelvloeistof afkoelt. Verder is de mobiele airconditioning een steeds meer voorkomende verschijning; deze combineert alle onderdelen in een verplaatsbare eenheid. Hierbij wordt het vocht via een dunnere slang afgevoerd en opgevangen in een condensatiebak en/of voert warme vochtige lucht af via een dikkere luchtslang die door het raam gehangen kan worden dan wel semi-permanent via een vaste opening in een houten buitenwand of -muur. Een nieuw type wat in opkomst is, is de standalone-airconditioning. Dit is een gesloten systeem waarin beide afzonderlijke eenheden van de airconditioning zijn samengevoegd in een binneneenheid. 

© 2011 - 2024 Goedkope koeltechnisch gereedschap kopen. koel-service.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel