INFO, Installatie Airco / warmtepomp zelf installeren

             

De airco’s met minder dan drie kilogram koudemiddel, en dat zijn de meeste airco’s voor huis-, tuin- en keukengebruik, kunnen prima door een handige klusser worden geïnstalleerd.

Airco installeren doe-het-zelf ?

Iedere airconditioning bestaat uit twee onderdelen: eentje binnen, en eentje buiten. Het liefst legt u deze twee units niet al te ver uit elkaar, want hoe verder de afstand is die de airco moet overbruggen, hoe minder effectief hij zal verkoelen en hoe groter de pomp is die u nodig heeft. Vaak kiest men ervoor om een onderdeel op het dak te plaatsen, en de corresponderende unit daar direct onder te plaatsen. Door een beugel te monteren, kan u de unit binnen gemakkelijk ophangen. De leidingen voert u door een gat in de muur naar de buitenwand, en leidt u naar de unit buiten. Deze kunt u gewoon op het dak plaatsen op trillings dempende balkjes, maar hij kan ook aan een beugel opgehangen worden. Afhankelijk van de locatie en de lengte van de leidingen, kunt u hiervoor de beste oplossing kiezen. koel-service.nl advies minimale leidinglengte 3 meter.

Aansluiten van de kabels van u Airco

Op dit moment bent u eigenlijk al bijna klaar. Het enige dat u nog hoeft te doen, is het correct aansluiten van de leidingen en van de stuurkabel. Als particulier kunt u dit in principe zelf doen, sluit de kabelnummers van het binnendeel en de buitenunit aan volgens de benummering, heeft u alles aangesloten vacumeer dan de leiding en binnenuit [ zie info ] buitendelen die koel-service.nl verkoopt zijn afgevuld met koelmiddel tot 6 meter leiding lengte, boven de 6 meter moet er koelmiddel bij, advies niet meer koelleiding te gebruiken tussen binnen en buitendeel dan 10 meter lang.

© 2011 - 2021 Goedkope airconditioning koeltechnisch gereedschap kopen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel